De verkeerde muzikanten mentaliteit

mei 27th, 2009  |  by | Published in Blog, Nieuws, Voorpagina  |  2 Comments

Laatst kreeg ik het verzoek om is te luisteren naar wat muziek. Daar schemerde de vraag doorheen of ik (of iemand wist die) manager wilde worden. Een korte quote uit deze mail op de vraag wat de plannen waren:

“Nog liever hebben we een 360 deal met een grote maatschappij maar ja… (‘k heb ook weinig tijd om daar veel energie in te stoppen)”

Niets, maar dan ook helemaal niets, komt je aanwaaien in de muziek.

Als jij te weinig tijd hebt, gaat de manager het wel even regelen? Forget it! Zonder de 110%-mentaliteit (alles voor de muziek) zal je nooit interessant zijn voor belangrijke ‘gatekeepers’ in de muziek. Laat staan voor het management.

Mijn eigen favoriete beeldspraak om dit nog duidelijker te duiden:

De band/artiest is de motor van de auto. De manager zit achter het stuur. Hoe harder de motor draait, hoe belangrijker goed stuurwerk wordt. Bij een pruttelende motor valt er heel weinig te sturen.

Als je een reis gaat maken, dan moet je er zeker van zijn dat je (binnen een bepaald tijdsbestek) het vooropgestelde doel gaat halen / in de buurt gaat komen. Alleen mensen met zelf te veel tijd gaan dat doen in een auto waar de motor op 40% draait. Anderen kiezen andere opties…

Responses

  1. Pim says:

    mei 27th, 2009 at 13:16 (#)

    Spot on!

  2. Rene says:

    mei 27th, 2009 at 13:30 (#)

    Helemaal mee eens. Eigenlijk moet je pas een manager gaan zoeken als je alles ook zelf al hebt uitgeprobeerd en het maximale er uit haalt, maar ook blijft doen als je bij hem/haar aanklopt. De quote is een voltreffer.


Agenda