Muziek in je woonkamer tijdens Eurosonic/Noorderslag

februari 5th, 2009  |  by | Published in Blog, Nieuws, Review

Zou het niet mooi zijn om tijdens het meest wachtrijgevoelige evenement in Groningen gewoon op je bank te kunnen blijven zitten met een kopje thee om alsnog van live-muziek te genieten? Uiteraard is het antwoord op deze vraag ‘ja’. En niet alleen omdat ik graag vragen stel waar gemakkelijk een positief antwoord op te vinden is.

De organisatie ‘Live in your living room’ timmert al jaren aan de weg in het Nederlandse huiskamercircuit. Net als voorgaande jaren vonden er ook deze keer tijdens Eurosonic Noorderslag drie avonden huiskamerconcerten plaats in Groningen. Ondergetekende meldde zich aan als gastheer en had de eer om twee bands uit België te mogen ontvangen in zijn huiskamer; Barbie Bangkok en Venus in Flames.

img_37701resizedIk ben zelf een groot fan van een soort up close & personal ontmoeting met uitvoerende muzikanten. De intensiteit is groter, de sfeer meer ontspannen en je ontmoet nog eens andere leuke mensen. De kick-off van de avond was voor Barbie Bangkok. Deze band staat momenteel aardig in de schijnwerpers (album in de 3voor12 luisterpaal). En ik moet zeggen dat ik me heel erg goed vermaakt heb. Typisch lekker Belgisch losgeslagen met mooie zang en een toffe uitstraling. Twee heren en twee dames. Kan ik lang over door blijven praten, maar ik vond het gewoon mooi, leuk en zeer aanstekelijk.  Zeker leuk om ze de volgende dag als volledige band in de plato te zien.

img_37671resized1Als tweede van de avond was Venus in Flames. Dit project van Jan de Campenaere bestaat al een tijdje. Vaak live met band was hij vanavond in zijn eentje om ons alvast een voorproefje te geven van zijn nieuwe cd. Mooi, intens, verdwaalt en daardoor erg fijn om naar te luisteren. Zijn nieuwe cd ligt inmiddels in mijn cd-speler, Ryan Adams meets Neil Young meets een beetje Beach Boys. Dat is fijn bijkomen van al dat Eurosonic Noorderslag gedoe…

Houd de site van Live in your livingroom in de gaten. Er gaan nog vele mooie optredens volgen dit jaar in huiskamers door heel Nederland en België. Aanmelden als gastheer kan altijd, dan hoef je helemaal niet meer de deur uit.

Check hier twee opnames van de beide acts in de huiskamer:

Comments are closed.


Agenda