Pionieren op Un-Convention Groningen 2011

december 17th, 2010  |  by | Published in Nieuws

Op 13 en 14 januari 2011 vindt de tweede editie plaats vanUn-Convention Groningen. Tijdens het EuroSonic/Noorderslag-weekend presenteert New Music Labs net als vorig jaar twee dagen panels, discussies en workshops. Maar doet ES/NS dat zelf ook niet? Ja. En nee. Waar tijdens de meeste ES/NS-panels oeverloos gebabbeld wordt over de muziekindustrie, focust Un-Convention zich meer op de verhalen achter de muzikanten, boekers en platenbazen. Iets persoonlijker, iets kleinschaliger en het focust meer op nieuwe initiatieven in plaats van de gevestigde industrie.
En met de ticketprijs (nog geen 30,- EU) probeert Un-Convention de drempel voor jonge en beginnende muziekliefhebbende professionals zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is tijdens de eerste editie van de gehele conferentie verslag gedaan in beeld en geluid. Zodat ook degenen die niet in de gelegenheid waren om Un-Convention te bezoeken, kennis konden nemen van al wat er gezegd en gedaan werd.

Deze keer staat Un-Convention Groningen in het teken van pionieren: wie waren de eersten in de muziek, wie hebben er geschiedenis geschreven en vernieuwende stappen gezet, en wie is de eerstvolgende om grenzen in de muziek te verleggen?

Een greep uit de panelleden op Un-Convention 2011: muzikantes Krause en Kimberly van der Velde (Daily Bread), platenverkopers Farid Benmbarek (Top Notch) en Ferry Roseboom (Excelsior Recordings), Kink FM-corifee Henk Kanning en ex-Killing Joke-drummer Martin Atkins. En nog veel meer dus.

Overdag tredenLUIKOh Ruin en het Groningse Flux op.

Naast de panels en discussies zijn er workshops te volgen, is er een zogenaamde YouCube (een kubus waar opkomend talent gepresenteerd wordt) en op donderdagavond een showcase in het Aa-theater, waar Young Fathers (SCO), Gablé (FR) en Eklin (NL) optreden. Oeh, en ze hebben ook een Facebook.

Un-Convention is als format in de UK ontwikkeld, en vorig jaar door New Music Labs naar Nederland gebracht. Eerdere Un-Conventions werden al gehouden in Brazilië, Australië, Colombia en India. Maar ook in iets minder exotische oorden als Dublin, Manchester en Swansea. Het plan is nu om in 2013 een grote Un-Convention te doen, wereldwijd tegelijkertijd op meerdere plaatsen. En ook Groningen zal dan een van de plekken zijn. Want er gaat niets boven… Juist.

Tickets te koop na de klik.

Origineel bericht via Kicking the Habit

Comments are closed.


Agenda